Markus Lutteman spänner bågen med Floden

Nu utkommer Markus Luttemans mest ambitiösa skönlitterära satsning någonsin – den existentiella skräckromanen Floden.

Markus Lutteman har tidigare gjort sig ett namn som författare till uppskattade och hyllade böcker som El ChocoDet du inte såg (Patrik Sjöbergs biografi), och flera delar i Herkules-serien tillsammans med Mons Kallentoft.

– För första gången visste jag inte vart jag var på väg när jag satte mig vid datorn för att skriva. Jag hade bara en startscen i huvudet, resten var okänd terräng till och med för mig. Såhär i efterhand är jag väldigt nöjd med var resan tog mig, säger Markus Lutteman.

Om Floden:

Fyra personer färdas tillsammans längs en mörk flod. De känner inte varandra, vet inte var de befinner sig eller vart de är på väg.

Men när hemligheterna börjar röjas och de äntligen förstår var de hamnat inser de att det kan vara för sent att ta sig därifrån.

Floden är en skrämmande och suggestiv berättelse om rädslan att inte kunna undgå sitt öde. Det är en roman om oläkta sår och om sökandet efter svar både i och utanför oss själva. Med starka spänningselement och kopplingar till litteraturens klassiker ställer Markus Lutteman frågor som får oss att fundera på allt från föräldraskap och socialt arv till vad som händer efter döden.

Markus Lutteman är 45 år och bor i Örebro med fru och två döttrar. Han har jobbat som journalist för bland andra Nerikes Allehanda, Aftonbladet och Svenska Dagbladet.

Kontakta gärna Louise Eriksson för mer information.

 

Läs mer Floden Markus Lutteman