Netflix-aktuella Harlan Coben skriver bladvändare om jakten på hämnd

Spänningens mästare Harlan Coben är mer aktuell än någonsin – förutom sina bladvändardeckare som toppar bästsäljarlistor världen över har han dessutom erövrat Netflix. Nu släpps hans senaste bok Sluta aldrig fly, en underhållande och medryckande thriller om antihjälten Win och hans jakt på hämnd.

För mer än tjugo år sedan kidnappades Patricia, arvtagare till familjen Lockwoods förmögenhet. Efter flera månader i fångenskap lyckades hon fly, men förövarna försvann utan ett spår. Tills nu. På en mordplats i New York upptäcks dyrbart stöldgods, bland annat en väska som tillhör familjen Lockwood. På väskan är initialerna WHL3 ingraverade, vilket leder polisen till en man med koppling till fallet. Windsor Horne Lockwood III – eller Win – är en man med omåttlig rikedom, oklanderlig stil och en benägenhet att ta lagen i egna händer. Han är dessutom kusin med Patricia, och fynden leder honom in i en mörk värld av hemligheter.

I Sluta aldrig fly introduceras karaktären Win, antihjälte och närmaste vän till läsarfavoriten Myron Bolitar. Med hisnande tempo och träffsäker dialog undersöker Coben hur långt en människa är beredd att gå för att fly det förflutna. Boken har redan fått betyg 5/5 av BTJ som kallar den ”en fin kombination av spänning och humor som resulterat i en riktig bladvändare”.

Förutom att vara en av världens största spänningsförfattare är Harlan Coben dessutom aktuell på Netflix. Han har tecknat ett femårsavtal med streamingtjänsten där inte mindre än 14 filmer och serier baserade på hans böcker ingår – bland annat de hyllade serierna The Stranger och Safe. Den 31 december släpptes hans senaste produktion Stay Close, en rafflande deckarserie om förödande hemligheter.

Harlan Cobens spänningsromaner har sålt i över 75 miljoner exemplar och publicerats på 45 språk. Han är den första författaren som tilldelats samtliga av de tre litterära utmärkelserna Edgar Allan Poe Award, Anthony Award och Shamus Award.

Kontaktperson:
Lova Eriksson, Bookmark förlag

lova.eriksson@bookmarkforlag.se

Läs mer Harlan Coben Sluta aldrig fly