Ny positiv bok om lyckan i att sluta snusa

Lagom till att ny fakta om snusets skadliga påverkan publicerats kommer Snusfri – boken som vänder upp och ned på allt vi tidigare lärt om att sluta snusa.

Allt fler väljer att snusa när platserna att röka på begränsas. Mer än 1,3 miljoner svenskar snusar dagligen, och antalet ökar. Samtidigt larmar ny forskning från Norge om flera dokumenterade hälsovådliga effekter av snus.

Hälften av alla snusare uppger att de hellre skulle vara snusfria. Men de avvänjningsmetoder som hittills stått till buds har i många fall förstärkt uppfattningen om hur komplicerat det är att sluta.

Boken Snusfri utgår från mindfulness och KBT. Genom att fokusera på målbilder och allt som är positivt med att sluta blir abstinensen snarare jämförbar med träningsvärk, och risken för återfall reduceras.

”Jag försökte sluta i många, många år innan jag lyckades”, säger författaren Anders Åkerman. ”Nu vill jag dela med mig av den metod jag formulerade, och som gjorde allt så mycket lättare. Det kan faktiskt bara kännas bra att sluta snusa.”

Anders Åkerman är docent i nationalekonomi vid Stockholms universitet. Boken bygger på hans personliga erfarenheter och forskning inom hälsa och livsstil. Med hög igenkänningsfaktor och logiska resonemang bygger den upp ett förtroende som ökar läsarens chanser att tro på sig själv – och bli fri från snus för all framtid.

För formgivning står Lisa Zachrisson, som tidigare formgivit bland annat Hjärnstark.

Läs mer Anders Åkerman Snusfri: Vägen till lyckan i en snusfri vardag