Pascal Engman. Foto: Alexander Donka

Pascal Engman är den yngsta författaren att någonsin nomineras till Årets svenska deckarförfattare

Pascal Engman är årets nykomling bland de nominerade till Årets svenska deckarförfattare 2022. Han är även den yngsta författaren hittills att nomineras till det helt datadrivna priset som delas ut av streamingtjänsten BookBeat i samarbete med deckarfestivalen Crimetime i Göteborg den 24 september.Pascal Engman är årets nykomling bland de nominerade till Årets svenska deckarförfattare 2022. Han är även den yngsta författaren hittills att nomineras till det helt datadrivna priset som delas ut av streamingtjänsten BookBeat i samarbete med deckarfestivalen Crimetime i Göteborg den 24 september.

Pascal Engman är nominerad för första gången med sin serie om Vanessa Frank där femte delen X släpps under hösten. Stefan Sauk är uppläsare till samtliga delar i serien. Priset, som delas ut av BookBeat, baseras på hur populära, genomlyssnade och omtyckta de tre senaste böckerna från landets bästa deckarförfattare varit under det senaste året.

”Det känns väldigt, väldigt stort att vara nominerad till ett så pass fint och folkligt pris som Årets svenska deckarförfattare. Jag är på riktigt överlycklig, rörd och lite omtumlad. Inte minst eftersom det är en nominering som spänner över mina tre senaste böcker i serien och väl visar att mina läsare och lyssnare verkligen uppskattar hela serien om Vanessa Frank”, säger Pascal Engman.

De övriga nominerade till Årets svenska deckarförfattare 2022 är Sofie Sarenbrant, Camilla Grebe, Mari Jungstedt, Emelie Schepp och Viveca Sten.

Pascal Engman (f. 1986) är idag en av de mest lästa svenska författarna i sin generation. Mot hans journalistiska bakgrund framhäver kritikerna styrkan i hans researcharbete och samtidsaktualitet. Engmans förmåga att nyanserat skildra människoöden från olika delar ur det svensa samhället i kombination med spänning av internationell klass, har gjort att hans böcker idag ges ut i mer än tjugo länder världen över. År 2021 grundades Pascal Engmans stiftelse som verkar för läsfrämjande. Stiftelsen delar årligen ut ett stipendium till en individ som utmärkt sig genom läsfrämjande aktiviteter.

Läs mer Pascal Engman X