Pascal Engman

Pascal Engman (f. 1986) är författare och journalist. Han har på kort tid vuxit till en av de mest lästa svenska författarna i sin generation. Sedan debuten med Patrioterna (2017) har han hyllats av kritikerna för sin vassa iakttagelseförmåga och höga relevans i vår allt brutalare samtid.

Författaren är aktuell med Änkorna, som är den tredje fristående romanen i serien om polisinspektör Vanessa Frank. I boken åtar sig den egensinniga hjältinnan ett högst personligt fall, samtidigt som hon kämpar mot tiden för att avvärja en omfattande terrorattack på hemmaplan.

Pascal Engman var tidigare journalist på Expressen och en av tidningens mest profilerade reportrar. Hans journalistiska öga gör sig påmint i författarskapet. I Vanessa Frank-böckerna avhandlar han extrema samhällsfenomen som högernationalister, incels och islamister. Frågor om klass och identitet är beståndsdelar som löper som en röd tråd genom Pascal Engmans författarskap.

Råttkungen (2019) har sålt i över 100 000 exemplar och mottagit hyllande kritikeromdömen. Rättigheterna till Vanessa Frank-böckerna har redan sålts vidare till ett 20-tal länder och den första boken i serien, Eldslandet (2018), har bland annat givits ut på spanska, tyska och polska. Ett produktionsbolag i Hollywood har köpt filmrättigheterna till debutromanen Patrioterna.

2021 är han aktuell med den fjärde delen i serien om Vanessa Frank.


 

”Pascal Engman är den nya generationens mästare.”
David Lagercrantz

Han kan ta plats bland eliten av våra kriminalförfattare.
Ingalill Mosander, Aftonbladet

Omåttligt spännande, för debutanten Pascal Engman är osedvanligt skicklig på att gradvis stegra berättelsens tempo.
Lotta Ohlsson, Dagens nyheter

Pascal Engman är redan en författare att räkna med och han vet hur man underhåller en publik.
Göteborgsposten

Välskriven med personbeskrivningar som gör att man berörs av samtliga karaktärer.
Smålandsposten

Boken är otroligt viktig samtidigt som den är nattsvart läsning om vart hatet är på väg att driva oss.
Bokbloggen ”Fantastiska berättelser”