X

Pascal Engman

Format: Inbunden
Boktyp: Thriller
Omslag: Elina Grandin
ISBN: 978-91-89393-87-5
ISBN ebok: 978-91-89393-89-9
ISBN Ljudbok: 978-91-89393-88-2
Utgivningsdatum: 20220919

Sport- och spelindustrin exploderar, men bortom onlinebettingen finns en underjordisk marknad där de stora transaktionerna sker genom matchfixning, våld och korruption.

En mördad fotbollsfru i en lyxvilla på Lidingö. En pojke i förorten med en framtid som idrottsstjärna. En utstött mellanstadielärare som drömmer om att bli sedd för den hon är. I den senaste delen i serien om Vanessa Frank vävs deras historier samman till ett fartfyllt drama och en omöjlig ekvation. Nu måste polisinspektör Vanessa Frank hitta den okända variabeln X innan det är för sent.

X är en rafflande resa in i de kriminella nätverkens värld. Sportindustrin är en av vår tids mest transaktionstäta marknader och ett fotbollsproffs kan idag tjäna miljarder. Baserad på gedigen research har Engman skapat en fiktiv thriller om det skoningslösa spelet bakom spelen. Med sina mångbottnade karaktärer är X en djuplodande spänningsroman om människans starkaste drivkrafter.


Sagt om tidigare böcker i serien:

Med ett effektivt språk och korta kapitel med tillhörande cliffhangers bygger han upp ett tempo som aldrig släpper taget om läsaren.
Ingalill Mosander, Aftonbladet

Det är som att läsa svenska dagsnyheter i skönlitterär form: här finns precis det som diskuteras mest i medierna just nu. Men Pascal Engman berättar om individer som det är omöjligt att inte bli engagerad i.
Lotta Olsson, DN


Kontaktperson: Ebba Barrett Bandh

Pressbilder

Nyheter