Sofie Sarenbrant är tillbaka med efterlängtad deckare

Nu släpps Mytomanen av Sofie Sarenbrant, som vann pris som Årets deckarförfattare 2019. Boken är den åttonde fristående delen i den populära serien om kriminalinspektör Emma Sköld, och kröner Sofie Sarenbrants tioårsjubileum som författare.

En 13-årig pojke hittas mördad i ett skogsbryn i Bromma. Kroppen är illa tilltygad och värdesakerna är försvunna. Samtidigt som Emma Sköld måste fokusera på utredningen, får hon en känsla av att människorna i hennes närhet döljer något. Vem kan hon egentligen lita på?

”Som författare strävar jag efter att skriva såväl samhällsaktuellt som vardagsnära”, säger Sofie Sarenbrant. ”I Mytomanen riktas fokus mot lögner och hemligheter, ämnen som jag tycker är väldigt intressanta att utforska.”

Sofie Sarenbrant, årets deckarförfattare 2019, är tillbaka med ytterligare en fängslande bladvändare om samtid, relationer och lögner. Totalt har hennes böcker sålt i över 2,5 miljoner exemplar i 15 länder och har rönt stora framgångar. Visning pågår blev Sveriges mest sålda deckarpocket 2015. Syndabocken var årets mest lyssnade ljudbok på Storytel 2018. Både Syndabocken och Skamvrån har vunnit Stora e-bokspriset. I år firar Sofie Sarenbrant tio år som författare.

För intervjuförfrågningar, kontakta:
Rebecca Foss, Bindefeld AB
rebecca.foss@bindefeldab.se, 070-768 13 97

För information om boken, kontakta:
Stephanie Demmler, Bookmark Förlag
stephanie.demmler@bookmarkforlag.se, 073-951 09 05

Läs mer Sofie Sarenbrant Mytomanen