Sofie Sarenbrant mest sålda svenska författaren i sommar

Idag offentliggjordes topplistan över de böcker som sålde bäst under andra kvartalet. Sofie Sarenbrant är med Skyddsängeln den mest sålda svenska författaren. Hon är även den enda svenska författaren med två titlar på topp-20-listan.

Bokförsäljningen fortsätter att öka enligt ny statistik från Svenska Förläggareföreningen. Sofie Sarenbrant är med Skyddsängeln den mest sålda svenska författaren på en andraplats efter Lucinda Riley. Med på listan, som innehåller såväl skön- som facklitteratur, finns även Mytomanen. Sofie Sarenbrant är därmed den enda svenska författaren med två titlar på topplistan.

”Vilket fantastiskt kvitto på att hårt arbete lönar sig! Alla timmar jag har suttit med manuset och kämpat var värt mödan”, säger Sofie Sarenbrant.

Skyddsängeln är den nionde delen i serien om kriminalinspektör Emma Sköld. Sju månader har gått sedan hennes kollega försvann spårlöst. På ett övergivet mentalsjukhus hittas en man mördad. När Emma får reda på hans identitet blir hon besatt av att lösa fallet.

Föregångaren Mytomanen släpptes som pocket i april 2021.

”Sofie Sarenbrant är en sann mästare på att skapa spänning, vilket märks såväl på läsarnas hyllande omdömen som på topplisteplaceringarna. Att Skyddsängeln är en av kvartalets mest populära böcker samtidigt som Mytomanen passerat 300 000 sålda exemplar är otroligt kul”, säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark Förlag.

Bokförsäljningsstatistiken inkluderar försäljning via fysisk bokhandel, internetbokhandel, bokklubbar, dagligvaruhandel och digitala abonnemangstjänster.

Sofie Sarenbrant debuterade 2010 och vann det prestigefulla priset Årets deckarförfattare 2019 och 2020. Den samhällsaktuella serien om kriminalinspektör Emma Sköld har rönt stora framgångar. Böckerna har sålt i över 3,5 miljoner exemplar i 15 länder. Den 25 augusti 2021 släpps Munkavle, boken bakom Sofie Sarenbrants hyllade sommarprat med över 1,7 miljoner lyssningar. Det är ett gripande vittnesmål om konsekvenserna av sexuella övergrepp mot barn.

 


Kontaktperson: Stephanie Demmler

Läs mer Sofie Sarenbrant Mytomanen Skyddsängeln