Sofie Sarenbrants Parasiten sommarens mest lyssnade bok i alla streamingtjänster

Parasiten av deckarförfattaren Sofie Sarenbrant toppar samtliga listor när streamingtjänsterna Storytel, Bookbeat och Nextory presenterar sommarens mest lyssnade ljudböcker.

I Parasiten, som släpptes den 23 maj, skildrar Sofie Sarenbrant det omdebatterade ämnet skakvåld. På sitt karakteristiska sätt riktar hon fokus mot teman som hämndbegär, såriga syskonrelationer och en familjetragedi med katastrofala konsekvenser. Vem står på din sida när livet slås i spillror?

”Jag är överväldigad över all fin respons som Parasiten har fått”, säger Sofie Sarenbrant. ”Jag skrev den med alla oskyldigt anklagade föräldrar i åtanke. Vilken mardröm att åka in till akuten med sitt barn och själv hamna i häktet, misstänkt för misshandeln. Ett ämne som verkar ha berört mina läsare.”

Parasiten är den elfte delen i serien om kriminalinspektör Emma Sköld. Ljudboken är inläst av skådespelaren Katarina Ewerlöf och har över 1,5 miljoner lyssnade timmar.

”Det är andra sommaren i rad som Sofie Sarenbrant toppar samtliga ljudbokslistor”, säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark Förlag. ”Hon har en unik förmåga att väva samman engagerande livsöden med trovärdiga polisutredningar.”

Sofie Sarenbrant debuterade 2010 och vann det prestigefulla priset Årets deckarförfattare 2019, 2020 och 2022. Den fängslande och samhällsaktuella serien om kriminalinspektör Emma Sköld har rönt stora framgångar. Böckerna har sålt i över fem miljoner exemplar i 17 länder.

Syndabocken, Mytomanen och Skyddsängeln blev årets mest lyssnade böcker på Storytel 2018, 2020 och 2021. Sofie Sarenbrant har också vunnit Stora E-bokspriset två år i rad.

Läs mer Sofie Sarenbrant Parasiten