Stora diabeteskokboken för alla som behöver tänka på blodsockret

Nu släpps Stora diabeteskokboken – recept och råd för stabilt blodsocker av Birgitta Höglund och Lars-Erik Litsfeldt. Det är en faktabok och receptsamling som vänder sig till alla som vill ta kontroll över blodsockret eller hälsan i stort, så väl köttätare som vegetarianer.

En halv miljon svenskar har diabetes, en sjukdom som går att både bromsa och förebygga genom kosten. I Stora diabeteskokboken får alla som behöver hålla koll på sitt eget, eller någon annans blodsocker, recept och råd som underlättar vardagen. Genom att recepten kompletterats med förslag på alternativa ingredienser blir det en kokbok för alla smaker, kosthållningar och plånböcker.

Författarna är båda välkända röster i hälsosammanhang. Birgitta Höglund är kocken som botade sin kroniska smärta med kost och motion och Lars-Erik Litsfeldt har dragit ner på medicineringen av sin typ 2-diabetes genom att äta rätt. De har båda gett ut flera böcker i ämnet och tillsammans skrivit den prisbelönta Låt bönor förändra ditt liv-kokboken och Diabeteskokboken för män.

Stora diabeteskokboken är skriven utifrån devisen att god mat förlänger livet”, säger Bookmarks förlagschef Claes Ericson. ”Det är en bok som tydligt visar att man inte behöver äta fettsnål eller smaklös mat bara för att man tänker på blodsockret.”

Boken som fått omdömet ”briljant” av Bibliotekstjänst visar genom råd, recept och läckra bilder av Mikael Eriksson och Birgitta Höglund hur många goda råvaror, kryddor och ingredienser det finns som är bra för både blodsockret och kroppen.

För intervjuförfrågningar och recensionsexemplar, kontakta:

Frida Påhlsson, frida.pahlsson@bookmarkforlag.se

Läs mer Stora diabeteskokboken Birgitta Höglund och Lars-Erik Litsfeldt