Succéäventyret är tillbaka – blir tv-serie med Suzanne Reuter

Efter fem hyllade böcker är tv-aktuella Karma och Jonar äntligen tillbaka med ett helt nytt äventyr. Idag släpps Ond magi – den första delen i den andra serien om vännerna. Den här gången är Glimeria hotat av ondskefull magi och Karma och Jonar är de enda som kan stoppa de mörka krafternas framfart.

Efter att Karma och Jonar har besegrat den kraftfulla Stendraken är allt frid och fröjd i Glimeria … Eller? När en stjärnbild plötsligt försvinner från himlen förstår trollkvinnan Lyra att något är fel. En ond magi verkar ha släppts ut när Karma och Jonar försökte elda upp den mystiska trolldomsboken. Hur ska de kunna ställa allt till rätta? Ond magi är den första delen i Trollkarlens ö, den andra serien om Karma och Jonar.

I december blir böckerna om Karma och Jonar dessutom tv-serie på streamingtjänsten Viaplay, och i rollistan finner vi storstjärnor som Suzanne Reuter och Frank Dorsin. Serien kommer att visas i över 14 länder och rikta sig till barn i åldrarna 5–11 år. Första säsongen är baserad på den första boken i serien om Karma och Jonar, Klipptrollen.

BTJ ger Ond magi betyg 5/5 (liksom alla de tidigare delarna i serien) och kallar boken för ”ett färgrikt gnister” som ger ”rika möjligheter till eftertanke, samtal och funderingar”.

”Det är otroligt roligt att få starta ett nytt kapitel med Karma och Jonar”, säger författaren Zelda Falköga. ”Många tror att Glimerias invånare levde lyckliga i alla sina dagar efter att Stendraken besegrats, men så är inte fallet. När ond magi började dyka upp i landet var våra modiga vänner tvungna att ge sig ut på ett nytt äventyr och möta ännu större utmaningar. Det är fantastiskt att få fortsätta följa med på Karma och Jonars resa och se hur de växer och utvecklas tillsammans.”

Zelda Falköga är en fiktiv avsändare. Bakom henne står en författare som valt att förbli anonym. För böckernas illustrationer står Henric Aryee, en prisbelönad och internationellt erkänd konstnär och illustratör från Stockholm. Hans illustrationer av det magiska landet Glimeria har hyllats för deras expressiva och färgsprakande stil.

Till böckerna om Karma och Jonar finns pedagogiskt material anpassat för undervisning i årskurs F–3 såsom lärarhandledning (för bok 1, Klipptrollen och bok 2, Flykten), ett Kahoot-spel, läsguide med extramaterial om serien samt digitala bildspel för de sex böckerna att visa klassen under högläsning. Det finns även ett soundtrack på Spotify: Genom eld. Det pedagogiska materialet och annat extramaterial finns att ladda ner på Karma och Jonars hemsida: https://www.karmaochjonar.se

Den första serien om Karma och Jonar består av fem böcker: Klipptrollen, Flykten, Lyras ö, Nagdabergen och Stendraken.

Läs mer Karma och Jonar: Ond magi Zelda Falköga