Succéförfattaren Laura Dave är tillbaka med världssläpp

Den hyllade författaren till succén Det sista han sa är tillbaka med en ny drabbande spänningsroman om komplexa familjerelationer, lojalitet och pengars korrumperande makt.

Natten vi förlorade honom släpps i september – samtidigt i både USA och Sverige – och kommer även att bli tv-serie på Netflix. Laura Daves senaste bok Det sista han sa hyllades av läsare och kritiker, och hamnade på de svenska försäljningstopplistorna. Även den blev en framgångsrik tv-serie.

Om Natten vi förlorade honom:
När Liam Noone dör, till synes i en tragisk olycka, lämnar han ett världsomspännande hotellimperium och flera familjer efter sig. Nora, dottern från hans första äktenskap, har tappat kontakten med sin far men när hennes halvbror söker upp henne med chockerande misstankar dras hon motvilligt in i fallet och därmed också en värld hon sökt sig bort ifrån.

I takt med att de omaka syskonen rör sig närmare svaret på vad som hände den där natten på klipporna, finner de att händelser begravda i det förflutna kan komma att förändra deras framtid för alltid.

”Laura Dave har fått en hängiven läsarskara med sina böcker som fokuserar lika mycket på spänning som på relationer och bakomliggande psykologiska drivkrafter. Natten vi förlorade honom är ett fängslande familjedrama som manar till eftertanke”, säger förläggare Stephanie Demmler.

Laura Dave är en New York Times-bästsäljande författare med böcker utgivna i trettioåtta länder. Hon slog igenom i Sverige med Det sista han sa, som länge var listetta i USA och lyftes fram av Reese Witherspoons bokklubb. Det sista han sa vann Goodreads Choice Awards för bästa thriller år 2021, och har blivit tv-serie på Apple TV+ med Jennifer Garner i huvudrollen.

För översättning till svenska står Ylva Stålmarck. Ljudboken till Natten vi förlorade honom släpps 1 november, i inläsning av Lo Kauppi.

För mer information och intervjuförfrågningar, kontakta gärna:

Stephanie Demmler, förläggare Bookmark förlag: stephanie.demmler@bookmarkforlag.se eller 073 951 09 05

För recensionsexemplar, kontakta gärna:

Saga Almberg Lindholm, redaktör Bookmark förlag: saga.lindholm@bookmarkforlag.se eller 070 311 15 32

Läs mer Natten vi förlorade honom Laura Dave