Taylor Jenkins Reids Tiktok-fenomen är bästa sommarläsningen

Nu släpps Malibu brinner. Den hyllade feelgoodromanen är den senaste av Taylor Jenkins Reids böcker att släppas på svenska. Efter succéer som Daisy Jones & The Six och Evelyn Hugos sju äkta män har författaren etablerat sig som en ojämförlig BookTok-framgång och Malibu brinner har beskrivits som måsteläsning till sommaren.

Malibu brinner är en relationsdriven bladvändare i två tidsplan som genom oförglömliga karaktärer och färgstarka miljöer berättar om baksidan av det glamorösa kändisskapet.

De fyra syskonen Riva ska ha sin årliga sommarfest. Men fotomodellen Nina har just blivit lämnad av sin man, hennes bröder bär på hemligheter för varandra och lillasyster Kit har bjudit någon som de andra knappast hade väntat sig att få träffa. Inom loppet av ett dygn kommer deras liv att ha förändrats för alltid. Det är soligt, sexigt och sorgligt på ett sätt som bara en sommar längs Malibus ändlösa stränder kan vara.

Taylor Jenkins Reid har blivit ett fenomen på medieplattformarna och flera av hennes böcker är idag ikoniska på BookTok. Karaktärerna känns igen från tidigare böcker där hennes universum tog sin början med Evelyn Hugos sju äkta män. Därefter kom Daisy Jones & The Six, som nyligen släppts som tv-serie producerad av Reese Witherspoon. Huvudpersonen i hennes senaste bok Carrie Soto is back, som vann Goodreads Choice Awards, spelar en inte helt betydelselös roll i Malibu brinner som också planeras att filmatiseras.

”Om sommaren kunde rymmas i en enda bok är det denna”, skrev Oprah Daily om Malibu brinner, som utnämnts till en av årets bästa böcker av Washington Post, Time, Marie Claire, Popsugar, Parade, Teen Vogue och Self.

För översättning står Cecilia Berglund Barklem.

Läs mer Taylor Jenkins Reid Malibu brinner