Tilda Boisen & Frida Boisen aktuella med livsviktig roman om psykisk ohälsa

Sent en fredagskväll i januari 2021 inkommer ett samtal till SOS Alarm. En tonårig flicka har kastat sig ut genom ett öppet fönster. I romanen Aldrig släppa taget, som släpps idag, skildrar Tilda Boisen och Frida Boisen ärligt och med oförställd öppenhet upptakten och efterspelet till den ödesdigra natten – för att krossa tabun och skam om psykisk ohälsa.

I den självbiografiska romanen Aldrig släppa taget berättar Tilda Boisen och Frida Boisen hudlöst och brännande angeläget sina självupplevda erfarenheter av psykisk ohälsa. Mor och dotter skildrar det moderna Sverige – ett samhälle där resurserna inte räcker till och där unga blir satta på vänt med fruktansvärda konsekvenser. Men mest av allt är det en berättelse om kärlek, ork och hopp.

– Det var så nära att allt gick helt åt helvete. Men jag klarade det. Alla har inte samma tur. Därför tänker jag inte vara tyst. Jag vill berätta för att hjälpa andra. Ingen ska behöva vara med om vad jag varit med om, säger Tilda Boisen.

Ungas psykiska ohälsa är ett av de största och mest akuta samhällsproblemen idag. Under 2022 var fler än 142 000 barn och ungdomar i kontakt med BUP, barn- och ungdomspsykiatrin. Just nu står fler än 24 000 barn i kö trots att vårdgarantin fastställer att alla barn ska få ett besök på BUP inom 30 dagar. I verkligheten gäller det bara för drygt hälften av barnen.

– Att skriva Aldrig släppa taget har varit en smärtsam process, men har i slutändan öppnat så många dörrar för oss – till glädje, förståelse och livet! Berättandet har blivit nyckeln till att bearbeta, förstå och förändra, säger Frida Boisen.

”En roman som är svår att lägga ifrån sig” och ”naket och ärligt” skriver BTJ i en recension och ger boken betyget 5 av 5 – Briljant.

Aldrig släppa taget är 18-åriga Tilda Boisens bokdebut. Frida Boisen är verksam som journalist, talare och författare. Hennes självbiografiska romaner Berätta aldrig det här och Du är inte längre min dotter har prisats av Suicide Zero, älskats av läsare och sålt i hundratusentals exemplar. Tildas och Fridas nystartade podd ”Berätta alltid det här” om psykisk ohälsa är Sveriges största hälsopodd och en av de mest lyssnade i alla kategorier. Ljudboken till Aldrig släppa taget är inläst av författarna själva och släpps den 26 september.

Vid intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:
Lars Johansson, Talk to the Heart, på lars@fridaboisen.se eller 073-820 99 44.

För mer information om boken, vänligen kontakta:
Carolina Starck, carolina.starck@bookmarkforlag.se

Läs mer Tilda och Frida Boisen Aldrig släppa taget