Denise Rudberg släpper tredje delen i kritikerrosad romansvit om beredskapstiden

Er tredje man, den tredje delen i Denise Rudbergs historiska romanserie Kontrahenterna, finns nu i samtliga format! Rudberg är även aktuell som en av årets sommarvärdar i Sommar i P1, hennes program sänds den 30 juni.

”Det är en dröm för mig att skriva denna historiska romanserie, jag njuter varje sekund av att få ge liv åt förra seklets kämpande kvinnor”, säger Denise Rudberg.

Er tredje man handlar om tre kvinnor med olika bakgrund som alla ägnar sig åt signalspaning under andra världskriget. Elisabeth, Iris och Signe är baserade på Rudbergs egen farmor, mormor och fostermormor, och bland annat om detta kommer Denise Rudberg att berätta mer om under sitt sommarprat den 30 juni. Romanen utspelar sig sommaren 1941 då den svenska neutraliteten sätts i gungning efter att en tysk konvoj sänkts utanför Östby längs Ölands kust.

”Det är mångårig research om tidsperioden som ligger bakom Denise Rudbergs bokserie Kontrahenterna”, säger Ebba Barrett Bandh, litterär chef på Bookmark Förlag. ”Utöver de böcker och dagstidningar som Denise har haft att tillgå i arkiven, har hon intervjuat efterlevande och läst brev. Resultatet är en högst levande, engagerande och underhållande skildring av människoöden bara några generationer bort.”

Rudberg är en av de mest lästa författarna i Sverige under 2000-talet. Hon är även verksam som krönikör och poddare. År 2000 debuterade hon med Väninnan och har sedan dess skrivit flera framgångsrika romanserier för vuxna och ungdomar samt ett radiodrama, Sviten, som skrevs för Sveriges Radio. År 2010 lanserade Denise Rudberg en ny genre, elegant crime, med serien om Marianne Jidhoff. Totalt har Rudbergs böcker sålt i över 4 miljoner exemplar.

Vid intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:
Linus Stridfelt, Patriksson,
linus.stridfelt@patrikssongroup.com
+46 705 19 86 10

Läs mer Denise Rudberg Er tredje man