Rysk roulette  ·  Mark GreaneyTom Clancy

Rysk roulette

Manuset till annekteringen av Krim skrevs redan förra året av kalla krigets och spionromanernas mästare Tom Clancy.

– Svenska Dagbladet

 

I Tom Clancys sista roman har Ryssland fått en ny diktatorisk ledare. Hans namn är Valerij Volodin och hans planer är att återta makten över de forna satellitstaterna.

 

Snart visar det sig att hans väg till makten bygger på en mörk hemlighet som ligger djupt begravd sedan decennier tillbaka. Världen håller andan. Är kärnvapen det enda som återstår för att stoppa honom?

 

Konflikten är skrämmande aktuell, men USA:s president Jack Ryan räds inte utmaningen. För att hitta nya angreppsvinklar anlitar han sonen, Jack Ryan Jr, med erfarenhet av att infiltrera utländska säkerhetstjänster.

 

Rysk roulette är den nionde boken om Jack Ryan. Persongalleriet är välkänt och de inbördes relationerna är mångbottnade. Med Clancys osvikliga förmåga att skildra internationella konflikter är det politiska spelet lika realistiskt som spännande.

 

Tom Clancy (1947–2013) ses av många som grundaren till den internationella thrillergenren. Flera av hans böcker har blivit storfilmer och han är av de ytterst få som sålt över två miljoner exemplar i en första upplaga.

 

Mark Greaney är författaren bakom den bästsäljande serien om The Gray Man. Rysk roulette är hans tredje bok tillsammans med Tom Clancy.

 

Gastkramande action. . . underhållande och synnerligen aktuell.

– The Washington Post

Hur vansinniga Clancys handlingar än kan te sig på ytan, har de en obehaglig förmåga att bli verklighet.

– The Washington Times

Om Rysk roulette är Clancys sista roman, slutar han minst sagt på topp.

– The Book Report

Översättning: Ulf Gyllenhak och Svante Skoglund
ISBN: 978-91-7547-185-3
ISBN ebok: 978-91-7547-186-0
ISBN pocket: 978-91-87441-28-8

 
'+
1
'+
2 - 3
4 - 5
6 - 7
8 - 9
10 - 11
12 - 13
13 - 14
[x]