Barnboksserien ”Karma och Jonar” blir Viaplay-serie

De bästsäljande barnböckerna om Karma och Jonar blir tv-serie på Nordic Entertainment Group (NENT Group)s streamingtjänst Viaplay under nästa år. Den animerade serien är baserad på författaren Zelda Falkögas böcker med samma namn och handlar om ett storslaget äventyr i en magisk värld.

Den populära bokserien om vännerna Karma och Jonar och deras kamp för att rädda sitt land ska bli animerad originalserie på streamingtjänsten Viaplay. Barnserien kommer att visas i alla nordiska länder och har premiär 2022.

Glimeria har alltid varit fridfullt med en förtrollande skönhet, men sedan magiska och ondskefulla krafter intagit landet har himlen förmörkats. Den modiga flickan Karma och den uppfinningsrika pojken Jonar förstår snart att de, trots sina rivaliserande familjer, måste ta mod till sig och samarbeta för att besegra ondskan.

Författaren till de hyllade böckerna Karma och Jonar är Zelda Falköga, som är en fiktiv avsändare. Bakom henne står en författare som valt att förbli anonym.

”Det är en stor ära att få se berättelsen om mina vänner Karma och Jonar byta skepnad och växa sig större i ett nytt medium”, säger Zelda Falköga. ”Jag längtar efter att få se illustratören Henric Aryees färgsprakande bilder komma till liv och att alla ska få uppleva det sagolika landet Glimeria på lika nära håll som jag har fått göra. Jag tror dessutom att den här serien, förutom att vara magiskt spännande, kommer att förmedla ett viktigt budskap: vikten av att visa mod och vara en god vän.”

Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group, framhåller seriens många lager:

Karma och Jonar är inte enbart en spännande berättelse utan den tar också upp viktiga ämnen som vänskap, självförtroende och utmaningar med att växa upp. Böckerna har blivit hyllade för sina vackra illustrationer och kärnfulla innehåll, vilket är något vi ska förvalta i vår serie. Vi har sedan tidigare ett väldigt omtyckt innehåll för barn och det är otroligt glädjande att snart även kunna erbjuda den här spännande äventyrsserien.”

Viaplays originalserie Karma och Jonar riktar sig till barn i åldrarna 7 till 9 år och totalt släpps 8 avsnitt à 12 minuter. Första säsongen är baserad på den första boken i serien om Karma och Jonar, Klipptrollen. Den femte och avslutande delen i serien, Stendraken, släpps som bok den 11 oktober.

Läs mer Karma och Jonar: Stendraken Zelda Falköga