Eld & blod släpps som pocket i samband med tv-seriens premiär på HBO

Efter en lång väntan återvänder George R.R. Martin till Westeros med HBO-serien House of the Dragon och böckerna som ligger till grund för serien: Eld & blod I–II. Nu kommer böckerna Eld & blod del I och del II som pocket.

Efter fler än 70 miljoner sålda böcker och en kritikerrosad HBO-serie som har slagit rekord i både tittarsiffror och priser är nu George R.R. Martin aktuell med pocketsläppen av Eld & blod del I och del II. Tv-serien House of the Dragon som är baserad på böckerna har premiär på HBO den 22 augusti och har redan lovordats av kritikerna.

Eld & blod är en fiktiv historieskildring och berättar historien om fanfavoriten Daenerys föregångare i släkten Targaryen. Det är en episk redogörelse som levandegör de legendariska draklorderna. Komplett med drakar, dueller, svek och – i sann Martin-anda – unika karaktärer.

”De är märkbart annorlunda från alla andra familjer i Västeros. De är kungar. Liksom i det forna Egypten utövar de incest för att hålla blodet rent. Och de har drakar, vilket ingen annan har”, förklarar Martin.

Eld & blod: del I och Eld & blod del II släpps den 18 augusti och tv-serien har premiär på HBO Max den 22 augusti.

Läs mer George R.R. Martin Eld & Blod: Historien om huset Targaryen (Del I) Eld & Blod: Historien om huset Targaryen (Del II) George R.R. Martin avslöjar drakarnas hemligheter Skildring av vägen fram till Game of Thrones