Klas Eklund och Shoka Åhrmans nya bok Din ekonomi förklarar krisen och ger handfasta tips

Nu släpps Klas Eklund och Shoka Åhrmans första gemensamma bok Din ekonomi – så klarar du kriser och tryggar framtiden. Boken undersöker tidigare ekonomiska kriser för att sia om framtiden och förklarar hur privatekonomin påverkas av samhällsekonomin och globala skeenden. Här får du tips för hur du skapar ekonomisk trygghet.

”Avsikten är att ge kunskap om såväl den egna ekonomin som hur den hänger ihop med den ekonomiska utvecklingen i stort”, säger Klas Eklund som har varit ekonomisk rådgivare åt tidigare regeringar och bland annat skrivit den klassiska kursboken Vår ekonomi. ”Det finns ingen tidigare bok som knyter samman privatekonomi och samhällsekonomi på det här sättet och det blir bara tydligare hur avgörande kunskapen är för förmågan att ta rätt ekonomiska beslut.”

Genom att knyta samman den ekonomiska historien med den utveckling vi ser idag förklarar boken alltifrån krypto och hedgefonder till bostadsekonomi, arbetsmarknad, skatter och inflation. Det är en bok som vänder sig till alla som vill förstå ekonomin i stort och för egen del.

”Vi är två folkbildare vars bakgrunder och kunskaper kompletterar varandra”, tillägger Shoka Åhrman som är en flitigt anlitad strateg och rådgivare och som tidigare gett ut böcker om privatekonomi och börspsykologi. ”Genom att kombinera mikro- och makroekonomi och ta hänsyn till ålder och kön har vi skrivit en bok som är lika relevant för den som är på väg ut i yrkeslivet, som för den som planerar för att lämna det bakom sig, och exempelvis den som behöver fundera över föräldraledighet.”

Klas Eklund tillhör den folkhemsgeneration som länge trodde att man inte behövde bry sig så mycket om sparande, börs eller pensioner, medan Shoka Åhrman vuxit upp i ett samhälle där ökad valfrihet och personligt ansvar gjort henne medveten om vikten av att spara till såväl hus som pension.

”Vi är oerhört stolta över att få ge ut en bok av två av Sveriges främsta ekonomiska experter”, säger förlagschef Claes Ericson. ”En bok som Din ekonomi, som guidar läsaren till trygga ekonomiska beslut hade nog inte kunnat komma lägligare.”

För intervjuförfrågningar och recensionsexemplar kontakta:

Karin Wahlén på Kult PR
karin@kultpr.se
+46 76 8 96 22 54

Läs mer Klas Eklund och Shoka Åhrmans nya bok Din ekonomi förklarar krisen och ger handfasta tips Din ekonomi: Så klarar du kriser och tryggar framtiden