Pascal Engman aktuell med hisnande thriller

Pascal Engman är Sveriges thrillerkung – i nya Kokain skildrar han de brännande aktuella gängskjutningarna och drogkriget.

Hans gedigna research har satt honom i kontakt med alla från gängkriminella till poliser med den gemensamma slutsatsen att allt kommer att bli värre, innan det blir bättre.

Pascal Engman är tillbaka med sin femte thriller. Kokain skildrar de mänskliga kostnaderna av droghandeln men också det okuvliga hoppet om att kunna ge en bättre värld till sina barn. Genom intervjuer med knarkkungar och gängkriminella har Pascal Engman fått en djupare inblick i några av de problem som uppstår i ett segregerat samhälle. Återigen har han skrivit en thriller som speglar vårt samhälles mest angelägna frågor.

”I fjol sköts 25 människor till döds i Stockholm, antalet skjutningar ökade med nästan åttio procent”, säger Pascal Engman. ”Som svensk, som stockholmare, är det omöjligt att inte påverkas av det som sker. Min nya bok Kokain handlar om några av de killarna som håller i vapnen, som trycker av. Men Kokain handlar också om de som hamnar i kläm. Som lever som gisslan i skuggan av våldet i de här områdena. De som bara vill leva sina liv, försörja sina barn, människor som ofta kommit till Sverige i jakten på ett bättre liv”.

Pascal Engman har sedan debutromanen Patrioterna hösten 2017, blivit en etablerad thrillerförfattare och skildrare av en allt mörkare samtid. Precis som föregångarna Änkorna och Råttkungen kretsar handlingen kring polisen Vanessa Frank.

”Jag är djupt imponerad av hur Pascal Engman skildrar de här miljöerna och personerna”, säger förlagschef Claes Ericson. ”Han skriver bara bättre och bättre, och det här är utan tvekan hans bästa bok hittills.”

Pascal Engman var tidigare journalist på Expressen och en av tidningens mest profilerade reportrar, han debuterade som författare 2017. Sedan dess har han hyllats av både läsare och kritiker. I Vanessa Frank-böckerna avhandlar han extrema samhällsfenomen som högernationalister, incels, islamister och gängkriminella. Frågor om klass och identitet är beståndsdelar som löper som en röd tråd genom Pascal Engmans författarskap. Detta är något som också går igen i Pascal Engmans stiftelse för läsfrämjande i Sverige.

För intervjuförfrågningar, kontakta:
Lars Johansson, Talk to the Heart
E-mail: lars@fridaboisen.se
Telefon: +46 (0)73 820 99 44

Läs mer Pascal Engman Kokain