Kokain

Pascal Engman

Format: Inbunden
Omslag: Elina Grandin
ISBN: 978-91-89298-53-8
ISBN ebok: 978-91-89298-54-5
ISBN Ljudbok: 978-91-89298-55-2
Utgivningsdatum: 20210920

Thrillerkungen, den bästa svenska författaren inom deckar- och thrillergenren, mästaren av bladvändare, det senaste stjärnskottet på den svenska deckarhimlen, den nya generationens mästare, en av de skickligaste spänningsförfattarna … Pascal Engman har många epitet och är nu tillbaka med den efterlängtade uppföljaren i serien om Vanessa Frank.

En våldsam dödsskjutning på öppen gata försätter de boende i Järva i skräck. Vad blir nästa drag i kriget mellan de rivaliserande förortsgängen Vargarna och YBT? I skuggan av våldet tvingas butiksinnehaverskan Fatou Diop gång på gång att vända bort blicken av rädsla. Men någonstans går gränsen för hur mycket en människa kan svälja utan att göra motstånd.

Polisinspektör Vanessa Frank kopplas in i mordutredningen och finner sig mitt i en brinnande gänguppgörelse där allt verkar handla om kokainet. Samtidigt som hon försöker landa i rollen som fostermamma till tonåriga Celine visar sig hennes nya sårbarhet bli den största utmaningen för utredningen.

Kokain är den fjärde, fristående delen i Pascal Engmans serie om polisinspektör Vanessa Frank. I denna hisnande, mörka thriller skildras de mänskliga kostnaderna av droghandeln men också det okuvliga hoppet om att kunna ge en bättre värld till sina barn.


För varje bok blir han bara bättre och bättre. […] Den grandiosa, hisnande finalen är något av det mest spännande jag läst.
Ingalill Mosander, Aftonbladet

Om kursen ’Att skriva en bladvändare’ någon gång kommer att hållas så är det Pascal Engman som ska föreläsa.
Göteborgs-Posten


Kontaktperson: Ebba Barrett Bandh