Pascal Engman står bakom årets mest fängslande e-bok

Pascal Engman har utsetts till vinnare i Nextory E-book Awards 2023 med sin senaste thriller om Vanessa Frank. Priset delas ut till den mest utlästa boken, från början till slut, där X nu korats till årets mest fängslande e-bok.

Nextory delar ut priset för sjätte året i rad och i tävlingen har Nextory kartlagt vilka e-böcker som bäst har fångat läsarna från första till sista sidan. Detta till skillnad från topplistor för fysiska böcker som baseras på antal sålda exemplar och inte hur många som faktiskt har lästs ut. Utmärkelsen är därmed helt unik i sitt slag.

”Det är otroligt stort och ärande att få vinna det här priset. Det är första gången jag vinner något, så jag är väldigt glad och stolt”, säger Pascal Engman.

X är den femte, fristående delen i Pascal Engmans serie om polisinspektör Vanessa Frank. Det är en rafflande resa in i de kriminella nätverkens värld. Utifrån gedigen research har Engman skapat en fiktiv thriller om det skoningslösa ”spelet bakom spelen” och en djuplodande spänningsroman om människans starkaste drivkrafter.

Pascal Engman (f. 1986) är idag en av de mest lästa svenska författarna i sin generation. Engmans journalistiska bakgrund bidrar till den höga samhällsaktualiteten som tillsammans med styrkan i hans researcharbete ofta framhålls av kritikerna. Hans förmåga att nyanserat skildra människoöden från olika delar ur det svenska samhället i kombination med spänning av internationell klass, har gjort att hans böcker idag ges ut i fler än tjugo länder världen över.

För mer information, vänligen kontakta:

Carolina Starck, carolina.starck@bookmarkforlag.se

Läs mer X Pascal Engman