Pascal Engman skildrar det skoningslösa ”spelet bakom spelen” i nya thrillern X

Nu släpps X, femte boken i serien om Vanessa Frank. Pascal Engman skildrar den mörka världen bakom matchfixningen där personer lockas in i spelmissbruk och unga talanger utsätts för påtryckningar av kriminella nätverk. Det är en värld som omsätter drömsummor och som styrs av personer som inte skyr några medel i sin jakt på makt och pengar.

”Innan jag drömde om att bli författare ville jag bli fotbollsspelare. Men X är inte en bok om fotboll. Det är en berättelse om spelet bakom spelet. Om de enorma pengarna, hoten, agenterna och tonåriga pojkar som över en natt blir världsberömda”, säger Pascal Engman.

Engman har återigen tagit sin in bakom kulisserna för att skildra verkligheten lika rå som sann. Genom intervjuer med poliser, fotbollsspelare och kriminella har han fått en unik insyn i den internationella matchfixningen. Han har samtalat med spelare och deras familjer liksom förbundskapten Janne Andersson och domaren Jonas Eriksson för att förstå en värld som många av oss betraktar med stort intresse, men som få berättar om.

”X är lika skrämmande som spännande. Pascal Engmans nya thriller väcker både debatt och känslor, han har återigen överträffat sig själv med att ha fingret på samhällspulsen och lyckats omvandla journalistisk research till en bladvändarroman”, säger Ebba Barrett Bandh, litterär chef på Bookmark Förlag.

Ljudboken släpps 27 oktober i inläsning av Stefan Sauk.

Pascal Engman är idag en av de mest lästa svenska författarna i sin generation. Mot hans journalistiska bakgrund framhäver kritikerna styrkan i hans researcharbete och samtidsaktualitet. Engmans förmåga att nyanserat skildra människoöden från olika delar ur svenskt samhälle i kombination med spänning av internationell klass, har gjort att hans böcker idag ges ut i mer än tjugo länder världen över.

År 2021 grundades Pascal Engmans stiftelse som verkar för läsfrämjande. Stiftelsen delar årligen ut ett stipendium till en individ som utmärkt sig genom läsfrämjande aktiviteter.

Engman är även högaktuell under årets Bokmässa där han deltar i flera samtal kring skrivande, spänning men även journalistik. Under Bokmässan delas även priset Årets svenska deckarförfattare ut där Engman är nominerad.

För mer information eller recensionsexemplar, vänligen kontakta:

Carolina Starck, Bookmark Förlag
carolina.starck@bookmarkforlag.se

Läs mer Pascal Engman X