Pascal Engman utgår från sitt eget liv som journalist och författare i nya thrillern Bestseller

Idag släpps Bestseller, den sjätte delen i serien om Vanessa Frank. Pascal Engmans nya roman tar avstamp i mordet på en framgångsrik författare som använt gängkriminella som källor. Idén baseras på egna erfarenheter.

Hösten 2021 kom Pascal Engman i kontakt med en av Sveriges mest kända kriminella som läst och uppskattat hans böcker, i synnerhet Kokain. Gängledaren bad Engman om att skriva en bok av hans historia. När Engman satte sig in i historien insåg han att det fanns många i den undre världen som inte skulle vilja att denna bok kom ut. För att inte riskera sin och familjens säkerhet valde han att avböja uppdraget. I stället föddes idén till nya thrillern Bestseller.

”Jag insåg att det var en story”, säger Pascal Engman. ”Jag började fråga mig: hur långt är man som författare egentligen beredd att gå för att skriva en bestseller? Vilka risker tar man? Vad händer om en författare, med min bakgrund – som skrivit om gängkriminalitet – plötsligt skjuts ihjäl? Var ska polisen leta? Förmodligen i mina böcker, som i hög grad baseras på verkligheten och där jag träffat och i vissa fall lärt känna kriminella individer.”

”Engman har med Bestseller skapat en metavärld kring en författare som har stora likheter med honom själv. I bokens värld har författarens jakt på ett avgörande avslöjande lett honom själv in i döden”, säger Ebba Barrett Bandh, förläggare och litterär chef på Bookmark förlag. ”Det blir oerhört spännande och tankeväckande när ljuset dessutom riktas vidare från de kriminella till korruption inom såväl polisväsendet som advokatkåren.”

Ljudboken släpps 27 oktober i inläsning av Stefan Sauk.

Pascal Engman är idag en av Sveriges mest lästa författare i sin generation. Av kritikerna framhävs hans journalistiska bakgrund som inte minst framkommer genom hans skicklighet i att teckna samtidsaktualiteter, utöver den gedigna researchen. Engmans förmåga att nyanserat skildra människoöden från olika delar ur det svenska samhället i kombination med spänning av internationell klass, har gjort att hans böcker idag ges ut i fler än tjugo länder världen över.

År 2021 grundades Pascal Engmans stiftelse som verkar för läsfrämjande. Stiftelsen delar årligen ut ett stipendium till en individ som utmärkt sig genom läsfrämjande aktiviteter.

För mer information och intervjuförfrågningar, kontakta gärna:

Lars Johansson, presskontakt, tel: 073 820 99 44 eller  lars@fridaboisen.se

Läs mer Bestseller Pascal Engman