De första tolv

Denise Rudberg

Format: Kartonnage
Boktyp: Deckare
Omslag: Lova Eriksson
ISBN: 978-91-89585-08-9
ISBN ebok: 978-91-89585-09-6
ISBN Ljudbok: 978-91-89585-10-2
Utgivningsdatum: 20221108

När går ambition och driv över gränsen?

Sextonåriga Joel Hammarström är elev på en prestigefylld grundskola på Östermalm men han är skoltrött och vantrivs. Hemma beter sig föräldrarna distanserat och det är tydligt att Joels prestationer i livet är en besvikelse för hans pappa.

Bara några gator bort bor Ia Bergdahl, den mest lovande studenten på Handelshögskolan. Framför sig har hon en imponerande karriär, och hon är noggrann och metodisk i sin väg upp till toppen.

Mallen för framgång är snäv och snart framträder en mörk historia om konsekvenserna av överklassens pressande elitism. När två grova brott begås på Östermalm inom loppet av ett dygn chockeras omgivningen. Känsliga omständigheter gör att de båda fallen hamnar hos förundersökningsledaren Marianne Jidhoff, som tillsammans med kollegorna på särskilda utredningsenheten försöker hitta förövarna i en kamp mot klockan.

Denise Rudberg är idag en av Sveriges mest lästa författare. De första tolv är den tolfte, fristående delen i Elegant crime-serien om Marianne Jidhoff.

 

Denise Rudbergs deckarserie blir bara bättre.”
Lotta Olsson, DN

Obehagliga men högaktuella relationsbrott balanseras av vardaglig livsnjutning.
Blekinge Läns Tidning

Det börjar bli som att träffa på gamla vänner och för mig är återseendet lika trevligt varje gång. För just trevligt är vad jag tycker att det är att hälsa på hos förundersökningsledaren Marianne Jidhoff på Östermalm i Stockholm.
Mariestads-Tidningen

Denise Rudberg har fingret på samtidspulsen …
Aftonbladet Söndag


Kontaktperson: Ebba Barrett Bandh

Pressbilder