Små människor, stora drömmar: Astrid Lindgren

Maria Isabel Sánchez Vegara

Format: Kartonnage
Antal sidor: 36
Översättning: Elsie Formgren & Sten Sundström
Omslag: Linzie Hunter
Illustratör: Linzie Hunter
ISBN: 978-91-89007-72-7
ISBN ebok: 978-91-89087-77-4
Utgivningsdatum: 20200325

Lär känna en författare vars liv och verk blivit ikonisk för sin tid

En del människor har levt liv som är värda att berätta om – det kan exempelvis vara designers, konstnärer, forskare, författare eller äventyrare. De har blivit berömda för sina fantastiska bedrifter, men allt började med att de var barn som hade stora drömmar.

Genom otaliga, älskade berättelser som illustrerats och filmatiserats världen över, känner vi henne som vår mest folkkära svenska barnboksförfattare. Här möter vi Astrid som brann för berättandet och fantasin och kom att inspirera barn i generationer med sina unika, knasiga och handlingskraftiga karaktärer.

Redan när Astrid var liten tyckte hon att berättelser var det bästa som fanns. Under sin uppväxt hade hon nära till naturen – hon gjorde upptäcktsfärder i skogen, lekte med sina syskon och hittade på en massa rackartyg. Astrids egen barndom var en inspirationskälla till busiga Pippi Långstrump, som är fri, tänker själv och alltid är redo att ha roligt!

Den oemotståndliga bästsäljarserien för 3–6 år utökas med tre banbrytande författare. Små människor, stora drömmar är unikt illustrerade böcker om inspirerande kreatörer, forskare och andra förebilder.


Kontaktperson: Ebba Barrett Bandh

Från samma författare