Små människor, stora drömmar: Malala Yousafzai

Maria Isabel Sánchez Vegara

Format: Kartonnage
Antal sidor: 36
Översättning: Elsie Formgren & Sten Sundström
Omslag: Manal Mirza
Illustratör: Manal Mirza
ISBN: 978-91-89393-03-5
Utgivningsdatum: 20220329
Originaltitel: Little People, Big Dreams: Malala Yousafzai

Unik historia om oändliga drömmar

Möt den enastående Malala, flickan som gav sig in i kampen för flickors rätt till utbildning. För andra gången i serien möter vi en samtida person – som redan gått till historien som en unik kämpe och överlevare.

Malala föddes i staden Mingora i Pakistan. I hennes hem var det en självklarhet att hon skulle få samma möjlighet till utbildning som pojkar hade. Men när flickor plötsligt förbjöds att gå i skolan vägrade Malala att rätta sig efter förbudet. En dag utsattes hon därför för ett mordförsök som den nya talibanregimen låg bakom.

Malala fick livshotande skador, genomgick flera operationer och vårdades på olika sjukhus under lång tid. Men hon överlevde och än idag pågår hennes inspirerande engagemang för jämställdhet och allas rätt till utbildning – ett arbete som 2014 tilldelades Nobels fredspris.

Små människor, stora drömmar: Malala Yousafzai skildrar en ung flickas betydelsefulla kamp för alla barns lika rätt till skolgång. Den storartade berättelsen om Malala kommer till liv i de färgsprakande illustrationerna, unikt skapade av Manal Mirza. Bokens språk och drömska stämning är anpassad för barn 3–6 år.


Kontaktperson: Josefine Bergkvist

Pressbilder

Från samma författare