Små människor, stora drömmar: Anne Frank

Maria Isabel Sánchez Vegara

Format: Kartonnage
Översättning: Elsie Formgren & Sten Sundström
Omslag: Sveta Dorosheva
ISBN: 978-91-89087-89-7
Utgivningsdatum: 20210315
Originaltitel: Little People, Big Dreams: Anne Frank

VÅR TIDS MEST VÄLKÄNDA DAGBOKSSKRIVARE

En del människor har levt liv som är värda att berätta om – det kan exempelvis vara designers, konstnärer, forskare, författare eller äventyrare. De har blivit berömda för sina fantastiska bedrifter, men allt började med att de var barn som hade stora drömmar.

Anne Frank föddes i Tyskland och växte upp i en varm och kärleksfull familj. När andra världskriget bröt ut tvingades familjen fly till Amsterdam där de levde gömda i ett dolt rum under flera år. Som 13-åring började Anne skriva dagbok. I den skrev hon om rädslan att familjen skulle bli upptäckta och arresterade, men även om tron på människors godhet och hoppet om att kriget en dag skulle få ett slut.

Anne Frank (f. 1929) har gått till historien som 1900-talets mest kända dagboksskrivare. Hon var ett viktigt vittne till förföljelsen och fångenskapen som judiska barn och vuxna tvingades in i under andra världskriget. Anne Frank dog 1945 i koncentrationsläger.

Små människor, stora drömmar: Anne Frank (6–9 år) skildrar en ung flickas liv i fångenskap och rädsla, men också hennes drömmar om ett bättre liv. Genom makalöst vackra och starka illustrationer är boken en påminnelse om det fruktansvärda som Anne, hennes familj och hundra tusentals andra utsattes för under andra världskriget. Boken om Anne Frank är också en påminnelse om att drömmar kan leva vidare – även när vi själva inte finns kvar att drömma dem.


Kontaktperson: Josefine Bergkvist

Pressbilder

Från samma författare