Små människor, stora drömmar: Rosa Parks

Maria Isabel Sánchez Vegara

Format: Kartonnage
Antal sidor: 36
Översättning: Elsie Formgren & Sten Sundström
Omslag: Linzie Hunter
ISBN: 978-91-89087-79-8
Utgivningsdatum: 20201016

Symbol för den Amerikanska frihetsrörelsen

En del människor har levt liv som är värda att berätta om – det kan exempelvis vara designers, konstnärer, forskare, författare eller äventyrare. De har blivit berömda för sina fantastiska bedrifter, men allt började med att de var barn som hade stora drömmar.

Rosa Parks (f. 1913) har gått till historien som förgrundsgestalt i kampen för svartas frihet, lika villkor och rättigheter i USA. Startskottet för hennes aktivism var en bussresa då hon vägrade resa sig upp och lämna plats för en vit man.

Rosa Parks växte upp i Alabama i USA och redan som barn kände hon att det var fel att människor behandlades olika beroende på sin hudfärg. Rosa blev senare civilrättsaktivist och hennes mod och målmedvetenhet blev starten för den rörelse som avskaffade segregationen. Hon slutade aldrig arbeta för att alla människor ska ha lika rättigheter.

Små människor, stora drömmar: Rosa Parks skildrar kampen för frihet och lika villkor som inspirerat miljontals människor världen över. Genom varma och unika illustrationer och ett lättsamt språk introduceras barn mellan 3–9 år till Rosa Parks och hennes engagemang för afroamerikaners rättigheter.


Kontaktperson: Josefine Bergkvist

Från samma författare