Helgonet

Carin Gerhardsen

Omslag: Niklas Lindblad
ISBN Pocket: 978-91-88745-88-0
Utgivningsdatum: 20180914

Hammarbypolisen i Stockholm står handfallna

När den högt älskade och respekterade familjefadern Sven-Gunnar Erlandsson skjuts till döds med ett skott i nacken efter en krogkväll i glada vänners lag lamslås omgivningen. Vem kunde önska livet ur Erlandsson? Enligt alla källor en varm och generös människa, med religiöst patos och ett brinnande intresse för barn- och ungdomsfotboll. Dessutom med ett stort engagemang för samhällets utstötta.

Det är semestertider, men kriminalkommissarie Conny Sjöberg kallar samman arbetslaget från Hammarbypolisen för att ta itu med fallet. Det enda man har att gå på är en uppblött papperslapp med utfluten text och en uppsättning spelkort man funnit i offrets ficka. Kan mordet ha med poker att göra? Var Erlandsson en fuskare som gått för långt och därför avrättats med en kula i huvudet? Eller var han ett offer för någon av de människospillror han brukade besöka i husvagnsgettot i Huddingeskogen, och så generöst dela med sig av sitt överflöd till?

Utredningen leder poliserna ut på en resa till skräckinjagande platser i mörkaste skogen, till ett hillbilly-Sverige de aldrig tidigare stött på, till andra sidan jordklotet och till de svartaste delarna av människans själ.

Helgonet är fjärde delen i Carin Gerhardsens succéserie och den fristående uppföljaren till Pepparkakshuset, Mamma, pappa, barn och Vyssan lull.


 

Carin Gerhardsens fjärde bok håller hög klass, språkligt håller hon ett starkt grepp om läsaren och hon skildrar människors komplexitet på ett fantastiskt sätt.
Plaza Kvinna

Efter Pepparkakshuset, Mamma, pappa, barn och Vyssan lull har Carin Gerhardsen på allvar etablerat sig på stadig mark i den frodiga svenska deckarfloran.
Östran

Carin Gerhardsen håller med sin serie om Hammarbypolisen på att muta in ett eget område i svensk kriminallitteratur.
Katrineholms-Kuriren

 


Kontaktperson: anna cecilia weschke