Pepparkakshuset

Carin Gerhardsen

Omslag: Niklas Lindblad
ISBN Pocket: 978-91-88745-77-4
Utgivningsdatum: 20180515

En måndag i november, klockan är fyra, det mörknar och blöt snö faller över Stockholm. 

Mannen sätter sig tillrätta på tunnelbanan. Han undrar om det syns utanpå att han är lycklig. Om det stör? Tåget bromsar in och han kliver av. För upptagen med sina tankar för att se att en dyster figur följer efter honom.

På kort tid inträffar flera bestialiska mord i Mellansverige. När kriminalkommissarie Conny Sjöberg vid Hammarbypolisen börjar ana att de hör ihop blir han iskall inombords. Det finns en människa därute vars drivkrafter är mycket personliga och som inte kommer att backa undan för något.

Pepparkakshuset av Carin Gerhardsen är första delen i Hammarbyserien som kännetecknas av täta, gastkramande intriger med överraskande vändningar. När boken är slut önskar läsaren bara att berättelsen ska fortsätta. Och det gör den.


 

Här finns en närvaro som får brutaliteten att krypa obehagligt nära.
Katrineholmskuriren

Den lyckas tränga bakom schablonerna av vad som skapar en brottsling. Underhållningen kommer på köpet.
Borås Tidning

Det här är spännande, välskrivet och konstigt nog trevligt. Det ska bli oerhört intressant att se om Carin Gerhardsen i fortsättningen förmår att lyfta samhällets baksidor på samma sätt och dessutom fortsätta den intressanta berättelsen om några poliser.
Dala-Demokraten

En eloge ska Carin Gerhardsen ha för miljöskildringarna av Stockholm, alla som haft det tvivelaktiga nöjet att vistas i en höstslaskig huvudstad drabbad av akut pre-jul-ångest känner igen sig.
Hallands Nyheter

Ruskigt spännande socialrealism. … Carin Gerhardsen känner med de utsatta, man kan förstå hur det kan gå så snett som för den här mördaren. Intrigen är ack så spännande.
Norran

 


Kontaktperson: anna cecilia weschke