Tjockare än vatten

Carin Gerhardsen

Omslag: Niklas Lindblad
ISBN Pocket: 978-91-88745-91-0

Hammarbypolisen i Stockholm står handfallna

En rad dräpta katter, omsorgsfullt utplacerade i anslutning till vatten, väcker känslor i Stockholms södra förorter. Men när en respekterad psykolog hittas dränkt och stympad i sitt eget badkar får Conny Sjöberg och hans team annat att tänka på.

Efter ett fall på tjugofem meter hamnar en man på framrutan till en bil, och utredningsarbetet tar en ny vändning. Spåren pekar mot en serie bestialiska handlingar i det förflutna, och så småningom går det upp för de inblandade att en ny katastrof väntar om hörnet.

Medan klockan tickar rivs gamla sår upp, inte minst för några av poliserna själva.

Tjockare än vatten är den sjunde, fristående boken i Carin Gerhardsens framgångsrika serie om Hammarbypolisen. En hisnande thriller om det omöjliga i att göra sig fri från de drifter och demoner som formar och jagar oss genom livet.

Tjockare än vatten utsågs av Apple/iTunes till bästa svenska skönlitterära bok 2014 och vann samma år Stora Ljudbokspriset för bästa deckare.


 

Spänning kring vatten med originellt grepp.
ICA-Kuriren

Jag har väntat länge på att någon deckarförfattare ska fånga mig på samma sätt som Stieg Larsson. Nu har jag hittat… Carin Gerhardsen.
Efva Attling, Styleby

Intrigen är intelligent, vändningarna många och när man tror sig veta hur allt hänger ihop visar det sig att man misstagit sig totalt. Tack och lov.
Norran

Här är en gedigen, mycket välskriven kriminalroman med en berättelse som visar att vårt förflutna alltid finns med oss.
Skaraborgs Allehanda

 


Kontaktperson: anna cecilia weschke