Vyssan lull

Carin Gerhardsen

Omslag: Niklas Lindblad
ISBN Pocket: 978-91-88745-79-8
Utgivningsdatum: 20180516

Hammarbypolisen i Stockholm står handfallna

En brutalt avrättad filippinsk kvinna har hittats tillsammans med sina två små barn i deras lägenhet. Men det finns inga spår efter gärningsmannen och frågorna blir bara fler. Varför lever barnens svenske far isolerat, nästan utan kontakt med omvärlden? Och hur kunde kvinnan, på de små summor hon tjänade på svartstädning, ha råd med en lägenhet värd flera miljoner?   

Berättelsen har sin upprinnelse i någonting som hände för länge sedan, när ett ungt par en solig majdag stannar till med bilen vid en kiosk för att köpa lördagsgodis till de två små pojkar som leker i baksätet.   

Kriminalkommissarie Conny Sjöberg sliter hårt med utredningen med ett decimerat arbetslag. Jens Sandén lider av sviterna efter en hjärtinfarkt, Petra Westman famlar fortfarande efter identiteten på den man som våldtagit henne och kollegan Einar Eriksson är försvunnen och har inte dykt upp på jobbet. 

Vyssan lull är den tredje, fristående delen i Hammarbyserien som är känd för sina täta intriger, oväntade vändungar och inkännande personporträtt.


 

Carin Gerhardsen går från klarhet till klarhet.
Kristianstadsbladet

Ja, Carin är bra. Just nu är hon den främsta kvinnliga deckarförfattaren för mig.
Bokhora.se

Med snabba klipp och högt tempo för Carin Gerhardsen berättelsen framåt och släpper inte greppet om läsaren för ett ögonblick.
Recensionidag

 


Kontaktperson: anna cecilia weschke