Änkorna

Pascal Engman

Format: Inbunden
Omslag: Elina Grandin
ISBN: 978-91-89007-77-2
ISBN ebok: 978-91-89087-66-8
ISBN Ljudbok: 978-91-89087-67-5
Utgivningsdatum: 20200921

Sveriges nya thrillerkung Pascal Engman är tillbaka med en ny hisnande samtidsthriller. Denna gång är fallet mer personligt än någonsin tidigare för Vanessa Frank.

I en förort utan hopp vandrar en ensam man och planerar sin sista tid i livet. Samtidigt, på en hemlig adress i innerstaden, dövar en ung lyxeskort sin smärta med alla medel som står till buds.

Två döda kroppar återfinns i ett råkallt Stockholm. Den ena är en manlig polis, den andra en kvinna av okänd identitet. Dubbelmordet leder polisinspektör Vanessa Frank in på en snårig utredning – som visar sig bli mer personlig än hon någonsin kunnat ana. När spåren allteftersom pekar mot islamistiska fundamentalister verkar allt redan vara försent.

Änkorna är den tredje, fristående delen i Pascal Engmans serie om polisinspektör Vanessa Frank. I denna fartfyllda thriller fördjupas historien om den egensinniga hjältinnan Vanessa, samtidigt som den berör en skrämmande aktuell hotbild mot vårt samhälle.

 


 

”Pascal Engman är den nya generationens mästare. Det finns ett oerhört driv i hans prosa, och en underbar känsla för dramaturgi. Med lätt hand kastar han dig in i sina dramer. Det är motståndslös läsning.”
David Lagercrantz 

”Pascal Engman är Sveriges nya thrillerkung. Blandningen mellan fiktion och realism är oslagbar. Han skriver om ett Sverige alla ser, men få förmår skildra. Änkorna håller högsta internationella klass, rakt igenom.”
Camilla Läckberg

 


Kontaktperson: Ebba Barrett Bandh

Pressbilder