Snö och aska

Diana Gabaldon

Antal sidor: 1279
Översättning: Lisbet Holst
Omslag: Göran Alfred
ISBN: 978-91-75470-95-5
ISBN ebok: 978-91-75470-96-2
Utgivningsdatum: 20141107
Originaltitel: A Breath of Snow and Ashes

I SKUGGAN AV EN MÖRK FRAMTID

Året är 1772 och det nordamerikanska frihetskriget närmar sig. Upprorets eld pyr redan, och guvernören behöver någon som kan fungera som en enande kraft; någon som kan dämpa det sjudande missnöjet bland nybyggare och indianer och upprätthålla säkerheten för kungen och fosterlandet.

Alla är överens om att Jamie Fraser är rätt man för uppgiften. Men det finns ett problem. Eftersom Jamies hustru Claire är tidsresenär vet Jamie att om tre år är kolonierna självständiga och de kungatrogna antingen döda eller drivna i landsflykt. Och över alltsammans svävar ytterligare ett hot i form av en notis klippt ur ett nummer av Wilmington Gazette från 1776. Enligt denna har byggnaderna på Frasers Ridge förstörts vid en eldsvåda och de boende omkommit i lågorna. För en gångs skull hoppas Jamie att tidsresenärerna i hans familj ska ha fel något som bara framtiden kan utvisa …

Över en halv miljon svenskar har läst Diana Gabaldons episka kärlekssaga: Främlingen, Slända i bärnsten, Sjöfararna, Trummornas dån, Det flammande korset, Snö och aska, Som ett eko, Skugga av svek del 1 och del 2. Outlanderserien ligger till grund för TV-serien Outlander.


 

Extremt beroendeframkallande.
Toronto Star

Verkligen underhållande … den perfekta verklighetsflykten!
San Francisco Chronicle

 


Kontaktperson: Stephanie Demmler

Pressbilder

Från samma författare