En svärm av tusen bin I

Diana Gabaldon

Format: Inbunden
Boktyp: Skönlitteratur
Antal sidor: 650
Översättning: Lisbet Holst
Omslag: Göran Alfred
ISBN: 978-91-89007-20-8
ISBN ebok: 978-91-89007-25-3
Utgivningsdatum: 20220308
Originaltitel: Go tell the bees that I am gone

I det förflutnas trygghet vilar många faror

I den nu klassiska romanen Främlingen gör sjuksköterskan Claire Randall en ofrivillig tidsresa från 1940-talets Storbritannien och hamnar i 1700-talets Skottland. Där träffar hon sin make Jamie Fraser, som hon sedan tvingas lämna under det Jakobitiska upproret 1746. Nu kan den amerikanska revolutionen återigen splittra paret.

Året är 1779 och äntligen har Claire och Jamie återförenats med sin dotter Brianna, hennes man Roger och deras familj. Men den annalkande amerikanska revolutionen hotar idyllen på Fraser’s Ridge. Tilltagande spänningar och skilda åsikter mellan arrendatorerna tyder på att kriget snart kommer att nå även dem.

Brianna och Roger oroar sig över vilka spår de lämnat i sin egen tid och när 1700-talets faror, sjukdomar och stundande krig gör sig påminda börjar de ifrågasätta sitt beslut att resa tillbaka. Unge William tampas med upptäckten av hans fars sanna identitet och söker svar på vad som har hänt hans kusin, men även vad som väntar honom själv.

En svärm av tusen bin I är fortsättningen på den fängslande Outlanderserien.

Över en halv miljon svenskar har hittills läst Diana Gabaldons episka kärlekssaga. De tidigare delarna går under titlarna: Främlingen, Slända i bärnsten, Sjöfararna, Trummornas dån, Det flammande korset, Snö och aska, Som ett ekoSkugga av svek I och Skugga av svek II. Outlanderserien ligger till grund för TV-serien Outlander.

Pressbilder

Från samma författare