Den omåttligt populära barnboksserien fortsätter på djupt vatten

Den färgsprakande läsarfavoriten Karma och Jonar är äntligen tillbaka med ett nytt, spännande uppdrag. I Under ytan måste de två vännerna hitta den kraftfulla trolldomsboken för att kunna stoppa den onda magi som spridits i landet. Följ med på en hisnande jakt – på havets botten!

Efter en tuff färd på havet har Karma och Jonar fått husrum hos piraten Njord i vattenstaden Noatun. Mitt under ett mål tångsoppa börjar väggar och golv skaka, men Njord verkar inte särskilt bekymrad. I nästa sekund sjunker byggnaden ner i havet och innan någon hinner förstå vad som händer så har huset förvandlats till en ubåt! Plötsligt befinner sig Karma och Jonar i en magisk havsvärld med målet att hitta den förlorade trolldomsboken. Men trubbel väntar runt varje korallrev och de två vännerna förstår snart att det finns ondsint magi även under ytan.

BTJ skriver om Under ytan: ”En suverän, helgjuten läsupplevelse […] Allt finns här i denna medryckande, härligt uppfinningsrika, snabba och magiska berättelse”, och ger boken betyg 5 av 5 (liksom alla tidigare böcker).

Karma och Jonar finns även som tv-serie på streamingtjänsten Viaplay, och i rollistan finner vi storstjärnor som Suzanne Reuter och Frank Dorsin. Serien riktar sig till barn i åldrarna 5­–11 år och den första säsongen är baserad på den första boken i serien om Karma och Jonar, Klipptrollen.

”Berättelsen som skildras i Under ytan är ett av mina absoluta favoritäventyr från Glimeria”, säger författaren Zelda Falköga. ”På havets botten döljer sig en helt okänd värld och som upptäcktsresande är det oerhört spännande att utforska dess magi. Havet är vårt största mysterium och jag är så glad att jag fick chansen att ta del av Karma och Jonars historia från detta respektingivande djup.”

Författaren till böckerna om Karma och Jonar, Zelda Falköga, är en fiktiv avsändare. Bakom henne står en författare som valt att förbli anonym. För böckernas illustrationer står Henric Aryee, en prisbelönad och internationellt erkänd konstnär och illustratör från Stockholm. Hans illustrationer av det magiska landet Glimeria har hyllats för deras expressiva och färgsprakande stil.

Till böckerna om Karma och Jonar finns pedagogiskt material anpassat för undervisning i årskurs F–3 såsom lärarhandledning (för bok 1, Klipptrollen, och bok 2, Flykten), ett Kahoot-spel, läsguide med extramaterial om serien samt digitala bildspel för de sju böckerna att visa klassen under högläsning. Det finns även ett soundtrack på Spotify: Genom eld. Det pedagogiska materialet och annat extramaterial finns att ladda ner på Karma och Jonars hemsida: https://www.karmaochjonar.se

De tidigare delarna i serien om Karma och Jonar heter Klipptrollen, Flykten, Lyras ö, Nagdabergen, Stendraken och Ond magi.

För mer information eller recensionsexemplar, vänligen kontakta:
Moa Chambers, Bookmark förlag
moa.chambers@bookmarkforlag.se
073-832 06 72

Läs mer Karma och Jonar: Under ytan Zelda Falköga