Karma och Jonar: Klipptrollen

Zelda Falköga

Boktyp: Kartonnage
Antal sidor: 108
Omslag: Henric Aryee
ISBN: 978-91-88859-89-1
ISBN ebok: 978-91-89007-52-9
ISBN Ljudbok: 978-91-89007-37-6
Utgivningsdatum: 20190930

ETT STORSLAGET ÄVENTYR I EN FANTASTISK VÄRLD

Glimeria har i tusen år varit ett sagolikt vackert land. Men sedan Stendraken landade i bergen har himlen förmörkats. Allt oftare kommer drakens klipptroll till landets gårdar för att stjäla magisk stjärnglöd som de tar till draken.

De två modiga barnen Karma och Jonar hamnar plötsligt mitt i äventyret. Eftersom deras familjer vägrar att samarbeta får de tillsammans tänka ut en plan för att överlista drakens klipptroll.

Karma och Jonar handlar om det godas kamp mot det onda, om att våga och om att vara en bra vän.

Zelda Falköga en äventyrare och upptäcktsresande med mystiska och outforskade platser som specialitet. Hon är en av mycket få personer som har varit i landet Glimeria, och som har hört om landets öde med egna öron.

Klipptrollen är den första boken om Karma och Jonar.

Bokserien är riktad till barn 6–9 år.

2022 blir böckerna om Karma och Jonar animerad tv-serie på Viaplay. Första säsongen är baserad på boken Klipptrollen.

 


 

Sagt om serien:

Betyg 5/5. Berättelsen är lika färgsprakande, fantasifull och magisk, som spännande.
Bibliotekstjänst

Betyg 5/5. En spännande bok för barn 6 9 år med helt fantastiska illustrationer! Längtar redan efter nästa bok och både min son och dotter tyckte den var jättebra. Betyg 5 av 5.
Bokraden

Betyg 5/5. Så spännande tycker den 9-åriga bonusdottern. Helst skulle vi ha läst boken i ett svep om hon hade fått välja.
Bokdjungeln

Jag läser den just nu som högläsningsbok i min förskoleklass. Barnen fullkomligen älskar den och längtar tills nästa dag när det är dags för högläsningen. Vi rekommenderar den och ger den
betyg 5 av 5.
I huvudet på Malin

Jag som förälder är väldigt glad att äntligen ha hittat en så bra bok som fångat barnens intresse samtidigt som den lyfter viktiga ämnen om bland annat vänskap och självkänsla.
Katrinealiving

 


Kontaktperson: Lova Eriksson

Pressbilder

Från samma författare